Helena Dahlgrens spännande lästips

Anna Bågstam undrade på Insta hur min läshög ser ut just nu. UTMÄRKT tajming eftersom jag faktiskt har ovanligt mycket härligt på g i läsväg! Eftersom jag nyligen skickat iväg en bok till tryck och är i någon sorts uppstarts-/inspirationsfas läser jag mer än vanligt, framför allt favoriter inom spänning och skräck (shocker).

Vad läser författaren Helena Dahlgren just nu? Fortsätt läs och se!
Foto: Marcus Stenberg

Här är böckerna jag läser/snart vill läsa, uppifrån och ner:

”How to Sell a Haunted House” – Grady Hendrix. Har älskat hans tidigare böcker (missa inte ”My Best Friend’s Exorcism” på Prime, hörni!) och räknar kallt med att bli både underhållen och kanske lite rädd.

”Gerald’s Game” – Stephen King. Omläsning till Stephen King-podden. Har faktiskt inte läst den här sedan tonåren (och då fattade jag nog inte riktigt storheten pga för ung) men blev oerhört peppad efter Mike Flanagans ypperliga Netflixfilmatisering. Ska bli spännande att möta en lite orättvist bortglömd King som vuxen läsare.

”The Disinvited Guest” – Carol Goodman. Jag har läst Goodman troget i över tjugo år och är väldigt förtjust i hennes litterärt betonade psykologiska spänning, som ofta utforskar kultur och myter. Tyvärr finns bara hennes debut, ”De döda språkens sjö”, översatt till svenska – men den är å andra sidan fantastisk. I ”The Disinvited Guest” behandlas bland annat långtidscovid – och så blir det lågmält krypande, som alltid i Carol Goodman-land.

Helenas spänningslästrave.

”The House in the Pines” – Ana Reyes. Januari månads bokklubbsval i Reese’s Bookclub. Jag brukar gilla hennes val, särskilt den domestic crime-betonade spänningen, och här bjuds det dessutom på en hemvändarhistoria. Hoppas den är lika bra som den verkar!

”Marple. Twelve Stories” – deckarantologi med bland andra Elly Griffiths, Lucy Foley och Val McDermid. Läser en novell i taget och har hittills gillat alla. Om jag måste välja mellan Hercule Poirot och Miss Marple blir det tveklöst Miss Marple. Är extra förtjust i den postumt utgivna ”Sleeping Murder” och dovt hotfulla ”The Pale Horse” (som Emma Wijkman hittar i Beata Skarps bibliotek) och har läst sönder dem. Kul att se Storbritanniens deckarelit ta sig an Jane Marple!

”The Shards” – Bret Easton Ellis. Ellis första roman på tretton år. So far, so good! Hypnotiskt och lågmält otäckt om vuxenblivande, trauman och fiktion vs verklighet.

Helena Dahlgren är författare, översättare och självdiagnosticerad abibliofob (livrädd för att få slut på böcker att läsa). I vår är hon pocketaktuell med spänningsromanen/litteraturhyllningen ”Skarp” och ger även ut två böcker för unga: ”Flickan med det röda håret” och ”Ödesryttarna: Aideens gåva”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: