Fajt med skyhöga insatser

Neil Lancaster
Under jord
Tom Novak #1
Övers: Ylva Mörk
(Modernista)

Spännande. Yes. Hårdkokt. Jajemen. Brutala killar. I massor. Avancerade tekniska prylar. You bet.

Vapen, våld, en sliten före detta militär och en överbegåvad hacker. Självklart. Hela verktygslådan och alla skruvar och muttrar på en gång. En riktigt bra ihopskruvad deckare helt enkelt.

Tom Novak kom till Storbritannien som flykting från Bosnien. En ung, vilsen pojke som förlorat allt men som fick ett nytt hem hos ett skotskt par. Nu många år senare är han en före detta marinkårssoldat som tagit jobb som polis.

Han anlitas för ett specialuppdrag där han måste jobba undercover för att infiltrera en bosnisk traffickingliga. Allt går åt skogen. Historiens skuggor gör sig påminda och fosterförädlarna hamnar i skottgluggen.

När antagonisten dessutom får hjälp av Toms kollegor inom polisen är oddsen inte på hans sida. Men han har några ess i rockärmen. En överbegåvade hackern och en gammal vän med goda kontakter i den amerikanska militären.

Upplagt för en fajt där insatserna är skyhöga.

Hjälten kämpar mot antagonisten och insatserna höjs hela vägen in på sista sidan. Här kryssas rejält med tekniska detaljer och vapennörderi. Kul action utan något större djup.

Bra tidsfördriv.

Samuel Karlssonåterkommande recensent på Deckarlogg och deckarförfattare, bl a upphovsman till polisserien om och på Mörkö, vars fem femte och senaste titel heter ”Sommarmord”. Han lyssnar gärna också på ljudböcker och driver Facebook-sidan ”Vi som älskar ljudböcker”. Gå in där för lyssningstips på såväl deckare som annat. Instagramkonto: samuel_författare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: