Deckarloggfredag med musik: Erikssons spellista nov-dec 2022

Idag kom nya julnumret av Hifi & Musik till de prenumeranter som, nog bäst att tillägga, har postutdelning idag. I nästa vecka finns tidningen på försäljningsställen.

Julnummer och därmed sista numret för 2022, vilket innebär att recensenterna listar årets bästa album inom folk- och världsmusik, rock och pop av olika sorter, elektro, americana, jazz och klassisk musik. Och det är, som alltid, lite oväntade listor. Hifi & Musik-medarbetarna har sin smak.

Som alltid har jag också satt ihop en Spotify-lista – den här gången extra lång – med smakprov från de album jag recenserar i numret plus en hel del annat jag lyssnat på den senaste tiden. Brett, säger Bill. Spräckligt, säger Bull. Medan Måns bara diggar…

Några jullåtar blir det också mot slutet av listan och allra sist en handfull exempel på den kanske mest intressanta musiken just nu: sång och musik från Iran, där och i exil. Tala om politisk musik och Musik som vapen.

PS. Nåt strul på gång, om det nu är Spotify eller WordPress. Just nu går det inte att länka direkt till en spellista på Spotify så klicka på SPOTYFI nov-dec så kommer du till spellistan.

Bengt Eriksson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: